Roy!

Idag fick en familjemedlem lämna oss.
Hatar såna här tillfällen. Det är alltid svårt att skiljas ifrån nån man har levt ihop med.
Roy hade problem med sin höft/ben & kunde tillslut inte gå, så Idag fick han lämna oss! Det gör mig ont.
Det kommer kännas tomt utan en Roy som välkomnar mig i dörren, som skäller på mig tills jag klappar han.
Jag hade gärna velat sett Roy tillsammans med vår son, ett fint kort på en fin bebis med en fin hund, tyvärr blev det inte så. Men nu får Roy träffa Bessie!



v. 39

(38+2) Mindre än 2 veckor kvar till beräknade födelsedatumet. Men jag känner mig lugn & är inte alls nervös.
Många som tror att han kommer titta ut tidigare, men jag tror jag kommer gå över tiden. Vem vet? Nu kan han komma när som helst egentligen!
Idag var meningen att vi skulle gå på bio med Johanna & Magnus men planerna sprack lite för att Andreas är sjuk. så blir nog en mysig filmkväll här hemma istället. 
Imorgon ska vi iväg och fira Tina som fyller år, om vi kommer dit? Tina tror nämnligen att bebis kommer imorgon eller har du ångrat dig Tina?;)

Bebis på äventyr!

Jag & Andreas kom på förut att Bebis har varit med om mycket som den egentligen inte får göra. (eller som det stog att man bör undvika om man är gravid) Förlåt att jag utsatte dig bebis men vi klara oss fin fint ;P
Pratar naturligtvis om när vi va i Thailand & bebis låg i min mage utan våran vetskap.
Du har haft ett Tiger huvud tätt intill dig. 
Vi har skedat med en liten tiger unge!
Du har vart i min mage när vi simma med delfiner!
Bjuder på den här stekheta bilden, Får skjuts av delfinen, men delfinen syns tyvärr inte, utan det va bara jag som fastna på bild ;P
Hur som så har jag äventyrat med dig Bebis! :)
En annan sak att det bodde en unge på hotellet som sa till mig  "är du gravid" Whaaat? Hörde du vad hon sa Andreas!? Hon fråga om jag va gravid, Schysst unge tänkte jag, Men titta så rätt hon hade. jag trodde jag va smygfet när hon sa så till mig, Men kanske inte va så? kan det ha varit att jag va svullen eller att småbarn ser lättare att man är gravid? Ja det är något jag får fundera på ett tag ;D

Har varit en riktig bullmamma idag & bakat, Dumle muffins & havrerutor fick det bli. & nu sitter jag här & inväntar idol, får hoppas vi får finbesök av Tina & Daniel till idol. :)

v. 38

Nu är du 37 veckor gången (eller gravid i 38:e veckan, om du föredrar att räkna så). Bara två eller tre veckor kvar! Denna vecka tappar din bebis den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och det vaxliknande lager som skyddat huden och som kallas vernix caseosa. Din bebis sväljer båda substanserna och de kommer sedan att ligga kvar i tarmen till födseln där de bildar den svartgröna avföring som kallas barnbeck (mekonium). De sista veckorna kommer du förmodligen att känna dig som en ganska rastlös flodhäst. Försök trots detta att vila så mycket som möjligt, även om du har svårt att sova — du kommer att uppskatta det efter förlossningen. Din barnmorska vill träffa dig och ta ett blod- och eventuellt urinprov denna vecka.

Nu väger bebisen kring 2,8 kg och är nästan 49 cm lång. Bebisens huvud ligger nu förmodligen nere i ditt bäcken och skyddas av den omgivande benstrukturen. Detta ger benen och underkroppen mer plats att växa.




Barnet:

Barnet är fullgånget

I flera veckor har ditt barns utveckling mest handlat om förbättringar av organens funktioner, inte någon uppbyggnad av dem. Barnets hjärna och nervsystem fungerar bättre för varje dag, men den här utvecklingen fortsätter genom barndomen och ända upp i sena tonåren. 

Nu betraktas barnet som fullgånget. När är det dags att föda, då? Barnet bestämmer själv när det är dags. 

Forskning visar att våra gener avgör hur länge vi stannar i livmodern. Barnet har ärvt sina gener från dig och från pappan. Det finns inte mycket du kan göra åt saken, förutom att vänta.

Mamman:

Svårt att sova

När barnets huvud eller rumpa är i läge blir det ofta lättare att andas, men du får mer tyngd på magens nedre del. Du kan känna hur det sticker till när huvudet trycker mot bäckenbotten. 

Nu är det riktigt svårt att hitta en bekväm sovställning. I ärlighetens namn är det svårt att hitta en bekväm ställning om du så ligger, sitter eller står, men det är snart över. 

Försök att inte bli irriterad på människor som frågar om du har gått över tiden eftersom du är så stor ("Tack så mycket, det kändes fint att höra") eller varför du inte har fött än ("Precis som om jag visste?"). Försök att inte bry dig om detta. Gör något kul varje dag om du orkar. Gå på bio, färga ögonfransarna, gå till frisören, ta en promenad i friska luften, ät middag med dina vänner, njut av lugnet före stormen.



 

Ja senaste dagarna har varit lite jobbiga, ska egentligen inte klaga för det finns dom som har det mycket värre. 
MEN Jag har svårt att sova, svårt att andas, ont i varje del av kroppen osv. Känner mig fet & tung trots min viktuppgång på ca 6,5 kg. Men det finns de som går upp 30 kg, kan knappt röra sig och dom klagar inte. Så ber om ursäkt för allt klagande från min sida, men alla är vi olika och upplever våran kropp på olika sätt. Tur är väl det! 
Jag har ju sagt att jag vill att den ska bli kvar i 4 dagar så det blir ett 101010 barn, men jag tar tillbaks det, bebis kan mer än gärna få komma ut till oss nu, dels för Andreas slipper höra mitt vridande & stönande mitt i natten ( & får höra bebis istället), & dels för att min kropp är inte redo att ta mer nu. Min kropp börjar säga ifrån att det är alldeles för jobbigt. Fyfan va mesig tänker ni som gick över 2 veckor & Hade ett helvete & jag förstår det, men lilla jag vet inte bättre, jag tror att jag spricker snart. baboooom.


Men hur som helst är jag glad att det är nära nu.

 

 


Ännu en supermysig dag!

Dagarna går mycket fortare om man håller sig sysselsatt. Idag har jag varit ute på en promenad med Tina, varit hos Tina & Daniel och fått kladdkaka, åkte hem med Andreas & lagade lite mat, sen kom Tina hit och vi kolla på tv, har även letat soffbord, & på vägen när man tittar så hittar man alltid massa annat man vill ha, & nu står jag här & är ivrig och vill ha allt (helst idag) jag vet det är omöjligt men sån är jag, vill jag nåt så vill jag ha det nu! Blir iaf en tripp till Mio nån dag i veckan, & sen örebro i helgen igen!
Tack för en mysig dag! En alvedon & hoppa i säng nu då! Godnatt

BB

Nu ska jag börja packa BB-väskan, Sen blir det troligtvis en promenad med blivande faster Tina :)

1 månad?

Imorgon är det den 6:e september, Vad innebär det? jo att Emilio´s beräknade födelsedatum är exakt om en månad?
Vart tog dom här 8 månaderna vägen?
Va ju & besökte BB i torsdags & kan säga att känslorna inför att bli mamma & pappa blev allt mer starkare, det känns bara mer verkligt för varje dag.


Har fått sålt på våra skinnsoffor nu, så idag va vi i Örebro & hämtade våran nya, stora, sköna soffa,
Antar att Emilio kommer lägga en & en annan spya där & göra sin mamma oxtokig, men får bju på den isåfall  :)

Helgen har förövrigt varit kanon, i fredags va vi och kollade ut soffan vi skulle ha, blev lite shopping på Marieberg också. i lördags umgicks vi med Tina & Daniel, åt på katrinedalskrogen & kollade film efter det.
Idag har vi som sagt hämtat soffan, sovit middag & lagat wok. Hur gott som helst, Älskar att mixa med nya maträtter som man inte provat innan, lika spännande varje gång man tar första tuggan. Men det smakade gudomligt :)

Våran nya soffa:

v.36

v.36, Hör ni hur nära det låter? men ändå känns det så långt borta.
Idag ska vi göra ett besök på förlossningen kl 16:30.
Det är med föräldragruppen men tror inte att det blir så många eftersom de flesta ska föda i örebro.
På tal om föräldragrupp så är vi ganska besvikna, har hört att det ska vara bra att gå på det & man får träffa andra föräldrar som ska ha barn i samma veva. Men grejen är att barnmorskorna har personal brist så det blev bara ett enda möte. Både jag & Andreas trodde vi skulle få lära oss att andas rätt & Att man skulle få umgås mer med andra föräldrar. Men tyvärr blev det inte så. en enda träff blev det, där det inte alls va mycket information som vi hade hoppats på. Och hur ska man hinna lära känna andra föräldrar på en enda träff som vara knappt en timma där bara barnmorskan informera litegrann?

Jag & Andreas har blivit sugna på en ny soffa. Så om nån är intresserade så finns 2 skinnsoffor i bra skick att köpa:)
Ska försöka sova lite till sen ska jag försöka hinna med att träffa Jenna innan besöket på förlossningen!

RSS 2.0